Luxe Groepsaccommodatie Friesland

Published May 25, 22
6 min read

Nederland - Vakantie In Eigen Land, Marlou Jacobs - Boeken

Met elkaar doen we er alles aan om zowel Nederlanders als internationale bezoekers veilig en vertrouwd te ontvangen in ons land!” Gerelateerde publicatie Categorie: Publicatie 1 apr. 2021 Meer vakantieboekingen maar nog steeds grote onzekerheid voor de sector.

Ga heerlijk op vakantie in eigen land! Kijk hier voor inspiratie.

Je hoeft niet per se ver te reizen voor onvergetelijke ervaringen en bestemmingen. Ware ontdekkingsreizen beginnen om de hoek. Met dat inzicht willen we jou graag inspiratie bieden voor de bijzonderste reiservaringen van Nederland. Weg van de massa, met hart voor de natuur en de lokale bevolking. Vaak zijn de best bewaarde geheimen in eigen land verrassend exotisch.

In Eigen Land: Op Vakantie In Nederland - Columbus Travel

En toch zijn al deze plekken op-en-top Nederlands. Hopelijk werkt onze passie voor Nederland aanstekelijk en inspireren we je om deze zomer je eigen land te (her)ontdekken én meer te gaan waarderen.

Vakantie in eigen land! Waar gaan we naar toe? - De Jong Intra Vakanties    BlogVakantie in eigen land (TV Movie 2011) - IMDb


Huisje bij de Zaanse Schans. Beeld © Getty Nu we door corona voorlopig niet meer naar het buitenland kunnen vliegen en reizen naar het buitenland überhaupt wordt afgeraden, moeten we onze vakanties maar in Nederland vieren. En dat doen we ook, zien verhuurders van vakantiehuisjes. Met de caravan naar het Gardameer of met het vliegtuig naar Bali.

De Rijksoverheid adviseert om niet meer naar het buitenland te gaan, tenzij het strikt noodzakelijk is. Vluchten gaan er nauwelijks meer en Duitsland en België proberen grensverkeer tegen te gaan. Drukke plekken hebben niet de voorkeur Wat er wel en niet mag in de zomermaanden is nog onbekend, maar meer Nederlanders kiezen het zekere voor het onzekere en boeken een vakantie in eigen land.

Vakantie In Eigen Land: Deze Hotspots In Nederland Mag Je ...

"Vooral de provincies Gelderland, Zeeland, Overijssel, Noord-Holland en Limburg zijn populair. Drukke steden en plekken hebben nu niet de voorkeur", meldt Belvilla. Van de buitenlandse boekingen verwacht Belvilla deze zomer niet veel. De natuur in Ook , dat particuliere huisjes in 'the middle of nowhere' verhuurt, merkt het. "Het wordt de afgelopen weken steeds drukker bij ons", zegt mede-oprichter Tim van Oerle tegen de Volkskrant.

Daar is nog geen sprake van een boekingspiek, 'maar we zien wel dat er meer interesse is'. Mensen oriënteren zich langzaam op een vakantie in eigen land. Wel is er inmiddels een lichte stijging te zien in het aantal boekingen voor de meivakantie. 33 van de 55 parken in Nederland zijn open.

Waar gaan we dit jaar op vakantie? Ver weg of in eigen land?   Radio 2Tweede lockdown? Nederlanders gaan meer op vakantie in eigen land dit jaar - Readly


Daarom doen we geen marketing op dit moment." Center Parcs Bij Center Parcs zien ze nog niet dat mensen massaal boeken. "Daarvoor is het nog te vroeg en te onzeker", zegt woordvoerder Marthijn Tabak. De parken zijn nog tot na de meivakantie gesloten. "Het ligt in de lijn van verwachting dat we in de zomer weer open zijn, maar consumenten wachten af." Ook denkt hij dat er pas een nieuwe boeking voor de zomer wordt gedaan, als de vakantie naar bijvoorbeeld Italië of Spanje definitief is geannuleerd.

Vakantie In Eigen Land - Telefilm

De horeca is tot in ieder geval 20 mei dicht. Wie in de meivakantie weg wil, moet dus zelf de mogelijkheid hebben om te koken of er moeten afhaal/bezorgopties in de buurt zijn. Hoe dat in de zomer is, is nog niet bekend. Wie naar de camping gaat, moet eigen sanitaire voorzieningen hebben.

Het is nog niet bekend of dat in de zomer ook zo is. Drukte is niet toegestaan in de anderhalvemetermaatschappij. De kans is groot dat in de zomermaanden stranden en andere recreatieplekken dichtgaan, als het te druk wordt. Het is nog onduidelijk of attracties in de zomer weer open zijn.

Branche nog vooral in problemen De recreatiebranche, die de klappen van de coronacrisis nog steeds voelt, ziet ook nog niet dat het storm loopt op Nederlandse campings en vakantieparken. Dat komt omdat er nog weinig bekend is over hoe de zomer eruit gaat zien. "We horen dat er voorzichtig wat boekingen bij komen, maar normaal zit alles al vol", vertelt woordvoerder Marike Rosier van recreatiebranchevereniging HISWA-RECRON.

Op Vakantie In Eigen Land - Capitool Reisgidsen

Dat zou ruimte moeten bieden voor extra Nederlandse vakantiegangers. Al zullen er minder mensen tegelijk op een camping mogen staan in de anderhalvemetereconomie. 5 sterren camping nederland kindvriendelijk. Hoe die economie op campings en vakantieparken in de praktijk uitpakt blijft een groot vraagteken. Waardoor veel Nederlanders nog steeds niet weten waar ze deze zomer aan toe zijn.

Dit is een artikel van .

Nu de coronamaatregelen bijna allemaal zijn opgeheven, gaan we richting het meest normale zomerseizoen sinds 2019. En dat merken vakantieparken en campings, blijkt uit een rondgang van Het aantal boekingen voor de paasdagen en meivakantie nadert het niveau van topjaar 2019. De afgelopen twee zomerseizoenen werden gedomineerd door de coronapandemie.

Vakantie In Eigen Land - Nederland 2022 - Fletcher Hotels

Op vakantie in eigen land? Dan moet je er snel bij zijn - Radar - het  consumentenprogramma van AVROTROSTelefilm » Vakantie in eigen land


Door vakantie te vieren in Drenthe, Zuid-Limburg en Zeeland kwamen we erachter dat Nederland ook veel te bieden heeft. "Het was de herontdekking van Nederland", zegt directeur Geert Dijks van HISWA-RECRON, de brancheorganisatie voor de recreatiesector. Volgens hem is dat een van de redenen waarom veel Nederlanders dit voorjaar opnieuw in eigen land blijven."Nederland was altijd al vakantieland nummer één onder Nederlanders, maar het overgrote deel daarvan zijn korte vakanties.

Vakantie in eigen land? Hier kan je (nog) wél naar toe tijdens coronaStaycation in België: 25 x tips op vakantie in eigen land


De populariteit voor ons eigen land is zelfs zo groot, dat bij de vakantieparken Roompot, Landal Green, Parks en Center Parcs het aantal boekingen voor het paasweekend en de meivakantie weer bijna op 'normaal' niveau ligt. Center Parcs zegt zelfs meer boekingen te hebben dan vóór corona. Ook Dijks hoort van ondernemers dat het er "heel goed uitziet".

Het aantal boekingen van bijvoorbeeld Duitsers en Belgen - die we het vaakst over de vloer krijgen - loopt nog achter bij 'normaal'."We hebben weinig vroegboekers gehad", verklaart een woordvoerder van Center Parcs. Doordat veel landen in november en december nog met strenge coronamaatregelen opgescheept zaten, waren zij huiveriger om een vakantie over de grens te boeken.

Vakantie Nederland - Goedkope Vakantieparken 2022

We zijn een reislustig volk We lijken dus als gevolg van de coronapandemie meer in onze eigen achtertuin te willen blijven. Al betekent dat niet dat we niet meer de grens overgaan: Roompot, Center Parcs en Landal Green, Parks zien dat huisjes over de grens ook weer vaker geboekt worden (groepsaccommodatie noord limburg).

De annuleringen stroomden bij hotels en vakantieparken massaal binnen nadat Rutte een oproep deed om niet op vakantie te gaan. Vanavond zal tijdens de persconferentie blijken of de maatregelen versoepeld worden, maar een vliegvakantie naar de Canarische Eilanden lijkt nog ver weg. Dan maar op vakantie in eigen land? Bij Westcord hotel De Wadden op Vlieland staat de telefoon roodgloeiend.“Al dagen stromen de reserveringen binnen. Ik moet zo ophangen, want ik heb nog vijf lijnen in de wacht.” In de zomermaanden zit het hotel op Vlieland al grotendeels volgeboekt dus wie nog een plaats wil bemachtigen moet snel zijn. “We hebben nog hier en daar wat hotelkamers vrij, maar voor gezinnen wordt het lastig om te boeken.” Ook bij Strandhotel Seeduyn op Ameland nemen de boekingen toe.

Navigation

Home

Latest Posts

Luxe Groepsaccommodatie Friesland

Published May 25, 22
6 min read

Agriturismo Toscane Kindvriendelijk

Published May 11, 22
11 min read